Aloysiusschool Geesteren is gewenste droomlocatie voor De Bengels

09-01-2016 om 15:47 uur

Om met Irma Lohuis van Kinderopvang De Boerderij te spreken is het dan sinds vandaag eindelijk zover. Haar ‘droom-BSO’ is vanmiddag feestelijk geopend in een aparte vleugel van basisschool St. Aloysius te Geesteren. “Alle BSO’s onder één dak, dat is wat we graag wilden en hiermee nu bereikt hebben.”

Doordat er 3 lokalen vrijkwamen in de school, kon men deze naar hartenlust inrichten t.b.v. buitenschoolse opvang. “Afgelopen maandag 4 januari was het dan zover. We konden de eerste kinderen ontvangen in onze nieuwe BSO-ruimtes in de Aloysiusschool. Stoer, huiselijk en gezellig zijn denk ik de woorden die de ruimtes omschrijven. Dat zie je overal terug; steigerhouten meubelen, warme tinten. Gewoon lekker knus”, legt Irma uit. “Doordat we nu in één gebouw zitten, integreert de kinderopvang als het ware in het basisonderwijs. Voor beide partijen een ideale situatie. We werken allebei met dezelfde doelgroep, maar dan op verschillende tijdstippen. Zo wordt een schoolgebouw optimaal benut. Alles onder één dak geeft bovendien de kinderen meer rust en duidelijkheid.”

Irma: “We zijn een BSO met altijd veel ruimte voor buitenactiviteiten. Dat was op de boerderij al zo en dat is nog steeds het geval. Buiten is er volop speelruimte en we zullen zeker ook gebruik blijven maken van de sportfaciliteiten in de directe omgeving van de school. Zeker als straks het continurooster wordt ingevoerd. Dan kunnen de kinderen eerder naar de BSO en daardoor is er langer tijd voor leuke activiteiten. Aansluitend kunnen ze bijvoorbeeld naar hun sport om te gaan trainen. Zo sluiten de school, de buitenschoolse opvang en sport heel mooi op elkaar aan.”

Op humorvolle wijze refereerde directeur Paul Falkmann nog even aan het verleden van de Geesterense school, alvorens hij de nieuwe ruimte samen met Rens Hutten, Carlijn Kleijssen en Liv Oude Breuil opende en zo de nieuwe bewoners welkom heette. “Bengels, deugnieten en ander gespuis. En wel op deze school. Als de nonnen die hier vroeger les gaven, dat geweten hadden, weet ik nog niet hoe ze zouden reageren…”

Het bericht Aloysiusschool Geesteren is gewenste droomlocatie voor De Bengels verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 23 juni

22.8°

Ochtend 13.4°
Avond 21.1°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 22.8°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin