Papsleef’n scoren met onvergetelijke editie gemeentegala

17-01-2016 om 15:22 uur

Gisteren was het weer tijd voor het jaarlijkse gemeentegala, een editie om niet snel te vergeten. Dit jaar bij de residentie van carnavalsvereniging de Papsleef’n, Zaal Kottink, onder leiding van de gemeentelijke hoogheden prins Martin en adjudant Bas. Uit alle dorpskernen waren de hoogheden aanwezig om te genieten van deze geweldige avond vol muziek, dans, lach en vooral gezelligheid!

Vorst Leon Oosterink trapte de avond af met een welkomstwoord waarna traditiegetrouw de gala begon met de opkomst van de hoogheden, onder muzikale begeleiding van hofkapel Papp’n en Nathool’n en luid applaus van publiek kwamen de hoogheden per duo door de zaal het podium op. Nadat ieder paar zich had voorgesteld met hun lijfspreuk werden ze door de dansmariekes naar hun plek gebracht.

Vervolgens was het tijd voor de opkomst sleutelprins Martin en adjudant Bas, een opkomst waar de Papsleef’n dit jaar een waar spektakel van hebben weten te maken. Toen de hoogheden net het podium hadden betreden begon Papp’n en Nathoal’n het muzikale geweld van bekende Normaal nummers te spelen, tegelijkertijd  begonnen er overal dansmariekes in de zaal te dansen, zowel de senioren als de junioren, en het hofkoor schitterde met zang. Een geweldige opening waar het publiek en de hoogheden van onder de indruk waren. De hoogheden deden een woord van welkom waarna zij afsloten met hun lijfspreuk: Ne echt’n Papsleef scoort altied.

Spektakel uit alle dorpen

Ewald Hamer nam als presentator de leiding over de avond, de gala was begonnen, een vol programma met uit ieder dorp een artiest. Gedurende de avond zou ieder dorp zijn eigen aankondiging krijgen in de vorm van een kort introductie lied met enige scherpe noten, prachtig gezongen door het hofkoor. De Spekscheeters uit Vasse hadden de eer om de avond te openen met een ‘back to the 70’s playback medley’, geweldig om de lachspieren alvast goed warm te draaien. Albergen volgde met de eerste buut van de avond over een gynaecoloog die vertelt over zijn jeugd, studie, praktijk en hobby’s. Vervolgens was het tijd voor de raadsleden van de gemeente Tubbergen met het thema ‘Het is heerlijk een raadslid te wezen’, zang en tekst wisselden elkaar af en de nodige zelfspot was duidelijk aanwezig. Fleringen was het volgende dorp in rij, met een spectaculaire ‘blacklight act’ onder begeleiding van feestmuziek brachten ze volop sfeer in de zaal. Toen was het tijd voor Jampie, de trots van Geesteren. Met zijn geweldige buut ‘De maraton’, waarbij de bezoekers op het puntje van hun stoel zaten, speelde Jampie de zaal letterlijk plat, in koor riep het publiek om nog meer verhalen maar deze blijven in de kluis voor de komende jaren.

Vervolgens was het tijd voor het geweld uit Harbrinkhoek, de Dubbelkiekers. Met hun dans ‘In the army’,  waar ze een jaar eerder eerste mee werden bij de senioren van het Dansgarde Concours in Fleringen, lieten de dansmariekes de zaal volop genieten! Vervolgens kwam Parachutist Henk met een hels kabaal het podium op, deze artiest uit Reutum wist het publiek te vermaken met een geweldig accent en mooie verhalen uit het luchtruim. Nu was het tijd voor muziek, eerst was er een geweldig optreden van het dweilorkest Papp’n en Nathool’n, dat wederom samen met onze topmuzikant Ruben oude Avenhuis het feest naar ongekende hoogte bracht. Vervolgens wat het de beurt aan Langeveen, die met een slager playback medley de zaal volledig op de kop wist te zetten. En net alsof dat nog niet genoeg was kwam vervolgens Manderveen met een Normaal medley, eigen teksten op bekende muziek, het feest was nu in volle gang. De afsluiter van dit gemeentegala was Tubbergen, net al bij Albergen kwam er een gynaecoloog zijn verhaal vertellen, volledig in eigen stijl wist deze artiest voor de laatste keer deze avond de zaal plat te spelen.

Een onvergetelijke avond

De avond werd afgesloten met een geweldige finale, prins Martin en adjudant Bas spraken vol lof en Vorst Leon Oosterik bedankte alle aanwezigen voor een onvergetelijke avond. Het hofkoor bracht het slotlied Viva de Carnaval waarna het gala werd afgesloten met een polonaise. Het bleef nog tot in de late uurtjes gezellig bij Zaal Kottink…

Het bericht Papsleef’n scoren met onvergetelijke editie gemeentegala verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 23 juni

22.9°

Ochtend 13.4°
Avond 21.1°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 22.9°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin