Genieten geblazen op Dansmariekeconcours in Fleringen

24-01-2016 om 19:25 uur

Met deze keer 22 bloedfanatieke deelnemende groepen, nadat de Alberger Bökke zich hadden teruggetrokken wegens een plotseling sterfgeval in hun midden, was de traditionele krachtmeting tussen dansmariekes van vandaag in Fleringen nog weer een stukje groter qua opzet dan tijdens voorgaande edities.

Ook het aantal bezoekers lag weer wat hoger. De feesttent waar het allemaal gebeurde, stond voor het eerst aan de rand van het Kroesmennekesdorp – nabij de kruising van N343/N349.

Dansgardes van carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen namen deel, evenals van carnavalsvierders uit de regio. Zo waren er ‘mariekes’ van de Kolkleu uit Hertme, de Knoll’ntrekkers uit Bornerbroek en de Noorkermennekes uit Hengelo aanwezig. In kwamen er 8 optredens in de categorie Senioren, 9 van de Junioren en ook nog 5 groepen Mini’s op het podium. De laatste categorie is in 2013 geïntroduceerd.

Dat de concurrentie hevig is en het concours steeds serieuzer genomen wordt, valt ook de organisatie op. Sharon Booyink: “Dat klopt, hele verenigingen zijn er druk mee. Niet alleen de deelnemers zelf, maar ook anderen steken er echt heel veel tijd in om het er zo perfect mogelijk uit te laten zien. Dat merk je aan alles, van de kleding en de attributen tot de steeds grotere aantallen begeleiders.”

Net als bij voorgaande edities was er ook ditmaal een professionele jury van buitenstaanders die alles gade sloeg en de punten uitdeelde: Yvonne de Ruiter, Hendriette Posthumus en Nicole Alkema. Dit drietal, afkomstig uit Drachten, is zeer bekend met de danswereld en het jureren daarin. Ton Mentink had de algehele presentatie in handen.

Rond 19.30 uur kwamen Prins Wim en Adjudant Alwie van de Kroesmennekes ten tonele om de medailles en bekers te overhandigen aan verschillende deelnemers.

Einduitslag

Senioren

  1. Schaop’nböllkes
  2. Papsleef’n
  3. Noorkermennekes

Junioren

  1. Papsleef’n
  2. Kroesmennekes
  3. Turftrappers

Mini’s

  1. Dubbelkiekers
  2. Noorkermennekes
  3. Knoll’ntrekkers

Het bericht Genieten geblazen op Dansmariekeconcours in Fleringen verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 26 april

10.2°

Ochtend 4.9°
Avond 10.6°
Nacht 8.8°
Min. 4.7°
Max. 12.3°

Zon op: 04:11 uur
Zon onder: 18:50 uur

Meer weer

Gebruikerslogin