De Papsleef’n nemen gemeentesleutel in ontvangst

24-01-2016 om 14:53 uur

In het gemeentehuis van Tubbergen werd gisteren, onder toeziend oog van alle hoogheden uit de gemeente, de sleutel van de gemeente Tubbergen uitgereikt aan sleutelprins Martin en adjudant Bas van carnavalsvereniging de Papsleef’n.

De ochtend begon met de uitreiking van de Steek onder Water, een prijs voor de vereniging die het afgelopen jaar een misstap heeft begaan. Burgemeester Steegers gaf per dorp een korte uitleg waarom ze genomineerd waren. De uiteindelijk winnaars van de ‘steek’ waren de Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek. Volgens burgemeester Steegers zijn de Dubbelkiekers nog trager dan de gemeente als het gaat om wachttijden. Zowel voor hun plan om een wagenhal te bouwen, als voor het reeds door de gemeente verwijderde kunstwerk dat een jaar eerder werd geplaatst bij het gemeentehuis, was nog steeds geen vergunningaanvraag ontvangen. De Dubbelkiekers waren zeer verheugd met de prijs, want Prins Jurgen gaf aan dat ze er 15 jaar op hebben moeten wachten.

Overdracht van de sleutel

Toen was het tijd voor de overdracht van de gemeentesleutel aan de sleutel hoogheden van de gemeente Tubbergen, prins Martin en adjudant Bas van C.V. de Papsleef’n. Uit handen van Wethouder Tom Vleerbos werd de sleutel overgedragen aan de hoogheden die op hun beurt extra maatregelen hadden genomen om de sleutel veilig naar het Papsleef’n dorp te laten vervoeren. Onder begeleiding van 2 militairen werd de sleutel meegenomen naar buiten om vervolgens op transport te gaan met een echte Hummer.

Ludieke cadeaus en toespraken

Na het officiële gedeelte in het gemeentehuis was er een gezellige middag bij het ’t Oale Roadhoes. Onder leiding van presentator Ewald Hamer, de spreekstalmeester van de Papsleef’n, en muzikale begeleiding van Papp’n en Nathool’n, kregen de hoogheden uit de gemeente de gelegenheid om sleutelprins Martin en adjudant Bas toe te spreken en ludieke cadeaus te overhandigen.

Het bericht De Papsleef’n nemen gemeentesleutel in ontvangst verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 26 april

8.9°

Ochtend 5.7°
Avond 10.5°
Nacht 8.0°
Min. 5.1°
Max. 11.0°

Zon op: 04:11 uur
Zon onder: 18:50 uur

Meer weer

Gebruikerslogin