Infotruck Technologie & Zorg Academie komt op 17 september naar Tubbergen

13-09-2020 om 18:17 uur

Infotruck Technologie & Zorg Academie komt op 17 september naar Tubbergen

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van hulpmiddelen veelvuldig gecombineerd met technologie.

Dat brengt interessante mogelijkheden met zich mee. De Technologie & Zorg Academie (TZA) heeft

zich gespecialiseerd in zorgtechnologie en komt naar Tubbergen om een demonstratie te geven.

Op 17 september staan zij met de Infotruck in Tubbergen.

In de infotruck worden verscheidene voorbeelden van zorgtechnologie getoond.

Hilde Berning: “Technologie en zorg worden al jarenlang gecombineerd. En de ontwikkelingen gaan razendsnel. Hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En dat is toch de wens van vele inwoners in Tubbergen. Om te laten zien welke De gemeente Tubbergen werkt al vele jaren samen met de Technologie & Zorg Academie. Wethouder mogelijkheden er zijn komt de truck van TZA naar Tubbergen.” Op het Raadhuisplein is naast de infotruck ook hulpmiddelenleverancier Medipoint aanwezig. Zij tonen hun aanbod in hulpmiddelen die ondersteunen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Demonstratie middelen zorgtechnologie

“Bij de TZA helpen wij studenten en professionals om kennis te maken met zorgtechnologie. Zowel de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg als de geestelijke gezondheidszorg maken gebruik van onze producten”, vertelt Eric Wolkotte, directeur TZA. “Onze Infotruck is ingericht om zorgtechnologie te demonstreren. Hierin kunnen we verschillende dingen laten zien, zoals technieken om het dwalen van personen snel op te merken, apparaatjes om je hartritme of bloeddruk al tijdens de meting door te geven aan je huisarts, enzovoorts. De ontwikkeling staat niet stil, elke maand hebben we weer nieuwe producten om samen uit te proberen. Het bezoeken van de Infotruck is een unieke gelegenheid om zoveel materialen ineens te kunnen bekijken. Gewoon uit belangstelling, of omdat u wilt weten of er iets is dat u kan helpen. We zullen er niet alleen over vertellen, maar het ook demonstreren“, aldus Wolkotte.

Plek reserveren

In verband met de coronamaatregelen moet er voor een bezoek aan de Infotruck een plek gereserveerd worden. Ieder half uur hebben vijf personen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Infotruck. De Infotruck staat op 17 september van 13.00 tot 17.00 uur op het Raadhuisplein in Tubbergen. Wilt u een plek reserveren? Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@noaberkracht.nl onder vermelding van uw contactgegevens en met hoeveel personen u wilt komen. Afhankelijk daarvan wordt u op een tijdstip ingepland. Hiervan ontvangt u een e-mail. U kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar het algemene nummer van de gemeente Tubbergen 0546-628000.  

Einde persbericht

Kijk ook verder in de bijalge

Het weer

maandag 20 mei

20.0°

Ochtend 12.7°
Avond 20.0°
Nacht 15.0°
Min. 11.4°
Max. 20.7°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin