Vrijwilligers Stichting Leergeld Tubbergen in de bloemetjes gezet

06-06-2020 om 19:29 uur

Zoals voor een ieder het #stayhome en #blijfthuis impact had op de dagelijkse gang van zaken, zo gold dat ook voor de vrijwilligers van Stichting Leergeld Tubbergen.

Het bestuur zette haar vrijwilligers daarom in de bloemetjes. Ook als dank voor hun inzet werden de intermediairs en coördinatoren verrast met een zomerbloeier.

Leergeld Tubbergen, bloeiende stichting

De stichting, die sinds begin 2018 actief is, heeft als doel het voorkomen dat kinderen die in een armoede situatie leven, in een sociaal isolement terechtkomen. Voor deze kinderen is kunnen deelnemen aan activiteiten met andere kinderen, lid zijn van een sportvereniging of muziekschool, niet vanzelfsprekend, maar wèl noodzakelijk. Hoe fijn het is ‘gewoon’ mee te kunnen doen, heeft een ieder ervaren in deze Corona-tijd. Des te beter kunnen we ons er wellicht een voorstelling van maken, hoe het is om in een sociaal isolement terecht te komen. Stichting Leergeld Tubbergen zet zich in voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, woonachtig in de Gemeente Tubbergen.

Wat kan St. Leergeld doen voor inwoners van de Gemeente Tubbergen?

De stichting kan deze kinderen hulp bieden. Dit doet zij voor die kinderen waarvan de ouder / verzorger een uit te geven inkomen heeft dat niet hoger is dan ongeveer € 420,00 per week voor samenwonenden – gehuwden, of ongeveer Є 300,00 per week voor een alleenstaande ouder (inkomen lager dan 130% van het bijstandsniveau, volgens prijspeil juli 2019).

De hulp kan bijv. bestaan uit een vergoeding voor (keuze) 

  • Zwemlessen
  • Sportcontributie
  • Cultuuractiviteit
  • Schoolse zaken

Doe een aanvraag!

Stichting Leergeld Tubbergen wil álle kinderen graag laten meedoen en daarom kun je ook voor jouw kind een aanvraag doen. Dit hoeft niet persoonlijk maar kan online, via www.leergeld.nl/tubbergen of per mail via info@leergeldtubbergen.nl

Na de aanvraag neemt een vrijwilliger van St. Leergeld Tubbergen contact op en zal een afspraak worden gemaakt. Tot voor kort werd een huisbezoek gepland, waarin de aanvraag werd besproken, met de huidige maatregelen zal deze afspraak online zijn. Een intermediair zal in een online gesprek de hulpbehoefte inventariseren en de aanvraag verder in behandeling nemen.Indien de aanvraag goedgekeurd wordt, betaalt Stichting Leergeld Tubbergen rechtstreeks de kosten aan de club / vereniging of de betreffende school.

Omzien naar elkaar!

In deze periode hebben we meer dan ooit ervaren hoe wij in onze gemeenschap omzien naar elkaar. Stichting Leergeld Tubbergen hoopt dat u ook omziet naar kinderen die opgroeien in armoede en voor hen om hulp vraagt, zodat ook deze kinderen kunnen meedoen. Want: 

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! 

Wilt u ons helpen om meer bekendheid voor onze activiteiten te genereren door onze pagina’s op Social Media te liken en te delen?

U vindt ons op Facebook onder https://www.facebook.com/LeergeldTubbergen/ en op Instagram onder https://www.instagram.com/stichtingleergeldgemtubbergen/

 

 

Het weer

maandag 20 mei

20.0°

Ochtend 12.2°
Avond 20.0°
Nacht 15.0°
Min. 11.9°
Max. 20.7°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin